Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Παναγιά Σπυλιανή προετοιμασίες πανηγύρι 13 Αυγούστου

Το πανηγύρι   χωρίζεται σε δύο φάσεις .Στην πρώτη στις 14 Αυγούστου το βράδυ σερβίρεται μετά τον εσπερινό δείπνο με ρεβύθια κρεμμύδια και ελιές  και ανήμερα της Παναγίας μοσχάρι με πατάτες ή ρύζι. Οπως είναι φυσικό οι ετοιμασίες για να φάνε +3.000 άτομα ξεκινάνε νωρίς.

Στις 13 Αυγούστου μπήκαν στα καζάνια και βράστηκαν στα ξύλα περίπου η μισή ποσότητα κρέατος,350 κιλά μοσχάρι. Στη συνέχεια μπαίνει στο ψυγείο για να ξαναβραστεί με ντομάτα το πρωί του 15Αύγουστου πριν το σερβίρισμα.

Παράλληλα από τις γυναίκες του Μανδρακίου  ξεδιαλέχτηκαν τα 7 τσουβάλια ρεβύθια που θα βραστούν σερβιριστούν στις 14. Στη συνέχεια τα ρεβύθια θα μουσκέψουν από το βράδυ για το επόμενο πρωί.

Και φυσικά από άλλο συνεργείο καθαρίστηκε 1 τσουβάλι κρεμύδια , μισό τσουβάλι καρότα και σέλινο  που θα μπουν μαζί με τα ρεβύθια στο καζάνι.

Ολες αυτές τις δουλειές γίνονται από άτομα που δουλεύουν εθελοντικά και προέρχονται από όλο τον κόσμο. Το νησί γεμίζει από Νισύριους που κατοικούν Ν Υόρκη και Αυστραλία.Είναι όλοι σαν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα. Χαρακτηριστικά μια γιαγιά αφού δέχθηκε περιποίηση από γιατρό "βοήθεια στο σπίτι" πήρε την μαγκούρα της και ήρθε να ξεδιαλέξει  ρεβύθια!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: